Değişim...
Değişmek kötü müdür? Olduğun hâlde mutlu değilken ve mutlu olmak için değişirken ileride olacakları düşünmek yoruyor insanı. İçinde bulunduğu değişim evresi tamamlandığında sebep isteyecek insanlar. Neden değiştiğiniz sorulacak, hiçbir şey bilmeden yargılayanlar olacak, bazı kişiler yüzünden olduğu söylenecek. Açıklama istenecek, sanki bir şeyleri açıklamak zorundaymışız gibi.
Üstünüze gelecek insanlar. Sorular sorulacak, bir şeyler olduğu söylenecek, kimse böyle iyi olacaksa susayım demeyecek. Sizi yargılamaya çalışanlar daha da ileri gidecek. Tüm bunlara rağmen zor da olsa değişmeye devam edeceksiniz, etmelisiniz. İnsanların yazdıklarını, dediklerini, diyeceklerini düşünmeyeceksiniz sadece yapacaksınız.  Denilen hiçbir şey umrunuzda olmayacak, olmamalı. İnsanlar ne zaman sustu ki şimdi sussunlar? Siz ya da daha doğru bir tabirle bu yazıyı okuyan sen: hayatında ilk kez kimseyi düşünmeden hareket et değiş ve bundan korkma. Mutlu olmadığı bir şekilde kalmak yorar insana. Üstüne insanlar yorduğunda tükenir insan. İşte bu nedenle değiş diyorum, tükenmemek için. Yenilen daha iyi olabilmek için.
Ağlamamak için, üzülmemek için, artık geceleri düşünmemek için, hayatını yoluna koymak için, mutlu olmak için. Kısaca kendin,kalbin ve benliğin için değiş. Sürekli hatırlat kendine bazı şeyleri. Sadece senin önemli olduğunu hatırlat kendine. Artık üzülme, yetmedi mi geceleri ıslanan yastıklar? Yetmedi mi uykunu bölen kabuslar? Yetmedi mi kabuslardan dolayı uykusuz geceler?  Düşünme artık olayları, kişileri, alacağın tepkileri. Bitir kafandaki her şeyi, sustur susmayan iç sesini.
Gökyüzünün en güzel yıldızı senin için, hayatın için, mutluluğun için değiş. Bu satırı okuyan kişi:Dünya gökyüzü ise sen en güzel yıldızsın bunu unutma ve hep umutla parla.
Yıldızlı günler.
02.04.2020
02:37


Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

☆İçimizdeki Özlemdi..